Het laatste nieuws.

20-10-2019: Eindelijk weer eens een goed vliegbare dag. Philip nam de kans waar om zijn virtuele baksteen om te zetten in een heus brevet. Gefeliciteerd!! Een aantal leden mocht even mee kijken met een fpv vlucht met een race drone. Dat gaat hard.
21-09-2019: André is nog opzoek naar de oorzaak van de trilling in zijn heli. Een andere rotorkop gaf veel verbetering. Bij Fred schoot er een stuurstang van een rolroer los. En de rest genoot van het mooie weer.
18-08-2019: Voor het eerst stonden we op de vestingdagen in Hellevoetsluis. De eerste dag met 1 kraam. Navraag leverde toestemming op om onze tent neer te zetten. Dus snel nog wat leden gevraagd of zij ook wilden komen. Gezellig, geslaagd en voor herhaling vatbaar.
04-08-2019: André maakte een zeer spannende eerste vlucht met zijn Dakota. Wim frituurde de volledige elektronica van een zwever. De brandstof slangen in de tank waren net zo koppig als Fred zelf. Het resultaat kon op het stoffer-en-blik.
07-07-2019: Heerlijk weer om te vliegen. André stond stijf van de spanning voor de eerste vlucht met de AG-CAT. Na afloop van een geslaagde vlucht kwam de ontlading. Arie kwam er minder fortuinlijk af, een crash helaas. Borgert gaat steeds beter.
30-06-2019: Vandaag kreeg de PZ-UBP zijn luchtdoop. Het was duidelijk dat André goed zijn huiswerk had gedaan. Slechts een minimaal beetje trim was nodig.
22-06-2019: Een nieuwe poging om met de dakota te vliegen liep uit op een crash. De foto's lieten zien dat de servo's van de stuurvlakken niet voldoende sterk waren. De 550 van Philip werd door Ben nauwkeurig nagezien.
16-06-2019: André heeft het probleem met de elektromotor opgelost. Een regelaar van betere kwaliteit bracht uitkomst.
10-06-2019: Een enkele regendruppel mocht de pret niet drukken. Om één of andere reden bleek de hele heli van Fred ontregeld te zijn. Na wat knip en instelwerk kon er toch worden gevlogen.
30-05-2019: Helaas stand er te veel wind en bleven veel toestellen aan de grond. De dakota werd getankt en na enkele pogingen lukte het om deze te starten. Voorzichtig werd er heen en weer gereden om de motoren te testen en in te laten lopen. Er kwamen nog enkele kinderziektes aan het licht.
25/26-05-2019: De heli van Leen vliegt weer als voorheen, na het vernieuwen van een slechte soldeerverbinding. André bracht de Dakota mee om de servo's en de gyro aan te sluiten. Er zijn 4 grote accu's gedoneerd door Arend Roses. Ze komen goed van pas als vervanging voor de slechte exemplaren. **we zijn er blij mee**
18-05-2019: Een uitgelezen dag voor het examen A-zweef van Leo. Na 3 geslaagde examen vluchten kwam het verlossende woord van de juryleden. GESLAAGD! proficiat Leo.